От х:

Днес в x:

-2 °C

Голямото пиле Футаба и гледачите (видео)

Футаба живее в увеселителен тематичен парк в Какегава, Япония. Футаба е звезда и е от най-сниманите представители на вида си. А видът е китоглава чапла и е уязвим. Заедно с други добре гледани и тренирани птици Футаба живее в огромна волиера и може да лети, когато реши или се упражнява с гледачите си.

Китоглавите чапли са много големи птици. На височина достигат до 1,20 метра, размахът на крилете е 2,30 - 2,60 m, а теглото варира от 4 до 7 kg.

Футаба си има поне трима гледачи и чудесно "жилище". Изглежда разбира добре японски и комуникира с гледачите по своя почти неподвижен начин. Имайте предвид, че голямата птица може да не помръдне много време, но когато го направи, е много добре премерено движение. Умното голямо пиле обича да е в центъра на вниманието и даже се закача с близките си хора.

Китоглавата чапла е известна с това, че не се движи, обясняват гледачите на Футаба в блога му. Причината е, че те са тотални шефове, когато става дума за лов. Стоят неподвижно като статуя, което прави плячката (рибите) по-малко предпазлива и тогава птицата се хвърля напред, с широко отворена огромна човка, грaбва плячката си и започва да размахва масивната си глава напред-назад до бързо обезглавяване. Звучи ужасяващо?

Клюнът на чаплата прилича на дървен черпак и я прави изкусен ловец на риба. Храненето на Футаба също е атракция. Изглежда сякаш тя обича да разиграва гледачите, като изпуска рибата няколко пъти, преди да я глътне и да чуе задружната въздишка на публиката.

За разлика от повечето птици, очите са разположени в предната част на черепа и определят бинокулярното ѝ зрение. Това обяснява дългото сериозно гледане очи в очи на Футаба и любимия ѝ гледач. Какво още прави Футаба във видеото? Може да я видите как трака с клюн, покланя се за поздрав, клати глава, сякаш казва "не", има и един страхотен танц с разперване на криле и тръскане на тялото.

В природата видът е разпространен по протежение на езерата от рифтовата система в Източна Африка. Съществуват отделни популации в ЦАР, в близост до езерото Чад и в делтата на Окаванго в Ботсвана.

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
25 яну 2020
Последни новини