От х:

Днес в x:

Събития в Хасково по повод Деня на народните будители

Събития по повод Деня на народните будители - 1 ноември, обявиха от Община Хасково.

Тържествен концерт ще се състои в залата на читалище „Заря“ на 30 октомври от 18 часа. Участие в концерта ще вземат хор "Орфей" с диригент Елена Шопова при Младежки център-Хасково, възпитаници на музикална школа "Манол Иванов" при читалище "Заря", формация спортни танци "Хасково" при читалище "Заря", балетна формация "Рона" при читалище "Заря", деца от школата по народно пеене с ръководител Иванка Топузова при читалище "Зора - 1982", танцов ансамбъл "Южняци" с ръководител Васко Димов при читалище "П. К. Яворов - 1982".

На 31 октомври в 11:30 часа в Регионалната библиотека "Христо Смирненски" ще бъде открита изложба „Александър Паскалев, основател на модерното книгоиздаване в България“, ще бъде представен и юбилеен вестник. Събитието е по програма „Културни инициативи“, финансирана от община Хасково.
Национален фестивал „Поезия в цвят“ ще се проведе в Младежкия център. Това е първият подобен фестивал. Откриването на изложба с творби на участниците и церемония по награждаването ще се състои на 31 октомври от 17:30 часа в ОП „Младежки център“.
На 1 ноември от 11:30 часа община Хасково организира тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Народните будители.
На 1 ноември от 12 часа в залата на Младежкия център презентация по повод Деня на народните будители ще изнесе Здравка Сабахова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    брейййй
    4 -1
    16:23, 29 окт 2019
    очаквайте новия кмет изтипосан там и сричащ квото му е написала оная
Последни новини