От х:

Днес в x:

14 °C

Ростислава Жекова: Време е да променим Хасково!

Изображение 1 от 3

  Време е да променим Хасково!

  Време е да го създадем такъв, какъвто го искаме – едно по-добро място за живеене за нас, за нашите деца, за нашите родители… За всички!

  Преди години призовахме детските градини да бъдат безплатни или с минимална такса. Тогава ни нарекоха популисти. Заявиха ни, че това е невъзможно, че всеки обяд си има ценa, че е смешно дори да го искаме. Днес таксата за детски градини е 1лв.на храноден и има законодателна инициатива детските градини да бъдат без такса.

  Преди години призовахме за програма за семейно планиране и субсидиране на инвитро процедури. Тогава ни заявиха, че не е приоритет, че това което искаме е скъпо и няма възвращаемост. Днес идеята ни бе припозната от други и е вече факт!

  Преди години призовахме за обединение между партиите в името на Хасково и начертахме път, който остана неизминат поради липсата на воля и визия как това да се случи.

  Днес излизаме с ясни цели за подобряване на града ни, с програма от мерки, които искаме да бъдат извършени и с ясното съзнание за това как да бъдат извършени!

  Днес излизаме, за да заявим, че имаме волята да направим града ни по-хубав, имаме визията да направим живота ни по-добър и моралните устои да извършим всичко това!

  Днес програмата ни е съчетание от Вяра и Традиции, от принадлежност към Род и Родина!

  ДНЕС ИЗЛИЗАМЕ, ЗА ДА НАПРАВИМ ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!

  ТОВА КОЕТО ЩЕ НАПРАВИМ:

  I.Социални мерки за семействата и децата:

  1.Да задържим младите семейства в града, като им осигурим среда за развитие и отглеждане на децата им, за социални контакти, култура и работа, чрез програми за развитие и просперитет, и програми за съхранение на българската ни идентичност и читалища.

  2.Да подобрим състоянието на детските градини и училищата, като база и като отношение, както и да въведем допълнителни възможности за извънкласно обучение на децата в сферата на изкуствата и занаятите на територията на училищата.

  3.Да извършим основно разглеждане на гражданските сдружения, които се допускат до социалните услуги, ползвани от училищата и детските градини, и идеологиите, които те прокарват там. Да не допуснем изкривяване на моралните ценности и приоритети според хилядолетната ни национална традиция /джендър образование, ранно сексуално образование и вмешателство в единството на семейството./

  4. Подпомагане на спорта, спортните клубове, обновяване на спортните бази и създаване на нови възможности за спорт на територията на общината.

  II.Мерки за възстановяване на реда и спокойствието:

  5.Да обърнем внимание на кварталите с преобладаващи незаконни постройки и да извършим необходимите процедури за тяхното премахване. Да не допуснем на територията на общината битнически лагери и гастролиращите в тях елементи.

  6. Да изчистим гражданските регистри на постоянно и временно регистрираните на територията на Община Хасково от незаконно регистрираните граждани, като се извърши проверка относно реалното положение на направените регистрации с оглед законовото изискване за регистриране на лицата на местообиталището им в едномесечен срок от преместването им.

  7.Да обърнем специално внимание на възстановяването на реда и спокойствието в кварталите на града и спазването на Общинските наредби, осигуряващи необходимата благоразумна тишина.

  III.Мерки за облагородяването на града:

  8.Да изградим паркинги и гаражи за обществено ползване около блоковите пространства, за да се облекчи трафика на града, тъй като в момента поради липса на паркоместа голяма част от автомобилите се паркират на пътя и затрудняват движението.

  9.Да спрем презастрояването на големите квартали, където масова практика стана да се отдава право на строеж на малкото свободни места обособени като градинки или паркинги.

  10. Да изготвим нов устройствен план на града, с който да се спрат спекулациите и възможността за презастрояване, съществуваща до момента.

  11. Да подобрим инфраструктурата в крайните квартали и вземем на мерки срещу задръстванията в центъра на града.

  12. Да подобрим качеството на питейната вода и водоносната мрежа на града.

  IV.Мерки за икономически просперитет:

  13. Да съживим местното производство и бизнес като единствен сигурен начин за икономически просперитет на общината и нейните граждани. Създаване на програми за подкрепа и развитие на местното производство и местната търговия, както и създаване на занаятчийски и фермерски базари на територията на Общината.

  14.Да съживим пазара на труда и създадем условия за привличане на квалифицирани млади специалисти с достойно за труда им заплащане.


  НА БАЗАТА НА ТАЗИ ПРОГРАМА ИЗГРАДИХМЕ ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ГРАДА НИ, КОЯТО ДА ОСИГУРИ СПОКОЙСТВИЕ, РАЗВИТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ, КАТО ЗАПАЗИ ИДЕНТИЧНОСТТА НИ!

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС С НОМЕР 34 И НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОСРЕЩНЕМ БЪДЕЩЕТО!

  Купуването и продаването на гласове са престъпления!

  Хороскоп за 14.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От вас зависи денят ви да е спокоен, ползотворен и приятен. Имате сили да приключите в срок със задачите си, оставяйки си време и за себе си. Добрите ви намерения ще ви отведат на интересни места и срещнат с подходящите хора. Починете си. Самотата не е добър партньор на никому.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Избирате доста перспективна насока за действие. Успявате да си създадете ангажименти, които поглъщат цялото ви внимание. Работата ви е интересна и напълно ви удовлетворява. Не бързайте да отговаряте на направено ви предложение. Изчакайте известно време, ситуацията съвсем скоро много ще се промени. Готови сте да помогнете на ваш близък, но самият той като че ли не иска да излезе от затрудненото положение.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят е подходящ за активни действие във всички посоки. Много от вас ще се заемат с решаването на административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Сами ще се уверите в повишаващите ви се творчески и професионални възможности, възползвайте се от момента.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С ясни цели и овладени емоции ще продължите да работите, спазвайки срокове, обещания и лични интереси. В такъв дух новите ви идеи, споделени с подходящите хора, ще намерят по-бързата си реализация. Добрите взаимоотношения ви дават кураж и сила, които се отразяват благоприятно на самочувствието, плановете и настроението ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Грижата за някого ще ви натовари допълнително, но няма да съжалявате. Помощта ви ще бъде оценена, но най-важното е, че чрез подкрепата ви ще се изправи и продължи. Има друго, което ви притеснява. Не всичко е такова, каквото би ви се искало в интимните отношения и голяма тежест ще свалите от гърба си, ако част по-скоро изясните положението.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Животът ви е научил да се справяте с новостите без да жалите себе си, и без особени затруднения. Ще имате на своя страна добър помощник, макар, че все още не го припознавате в тази му роля. Ще вземете решение по проблем, който не търпи отлагане. Децата ще ви зарадват с добрите си постижения.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съсредоточете се върху краткосрочните си планове, като дадете предимство на професионалните си и бизнес-изяви. Днес ще можете да осъществите отлагано мероприятие и да постигнете съгласие по общ въпрос с роднини или партньори. Други ще получат интересна оферта, която ще ги занимава през следващите дни.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възможността да ви оценят справедливо и според заслугите ви е реална. В тази връзка покажете добрите си страни и не се главозамайвайте, ако отзивите надминат очакванията ви, продължете с упорството си над трудните въпроси и дайте своя принос за решението им.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви налага да смирите егото си, ако обстоятелствата ви срещнат и с други, като вас властни и можещи хора. Ще се радвате на нещата, които обичате и ще се заредите с положителна енергия за дните напред, стига да отворите сетивата си и погледнете на живота си от към добрата му страна.
  14 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Придобивате повече опит в нова за вас област. Това ви дава увереността да се заемете с въпроси, които сте избягвали досега. Бъдете сигурни, че късметът е на ваша страна. Очаква ви интересно запознанство, което може да прерасне в нещо сериозно. Инициативата е изцяло във вас. Вие избирате как да се развие всичко.
  14 ное 2019
  Последни новини