От х:

Днес в x:

31 °C

Ростислава Жекова: Време е да променим Хасково!

Изображение 1 от 3

  Време е да променим Хасково!

  Време е да го създадем такъв, какъвто го искаме – едно по-добро място за живеене за нас, за нашите деца, за нашите родители… За всички!

  Преди години призовахме детските градини да бъдат безплатни или с минимална такса. Тогава ни нарекоха популисти. Заявиха ни, че това е невъзможно, че всеки обяд си има ценa, че е смешно дори да го искаме. Днес таксата за детски градини е 1лв.на храноден и има законодателна инициатива детските градини да бъдат без такса.

  Преди години призовахме за програма за семейно планиране и субсидиране на инвитро процедури. Тогава ни заявиха, че не е приоритет, че това което искаме е скъпо и няма възвращаемост. Днес идеята ни бе припозната от други и е вече факт!

  Преди години призовахме за обединение между партиите в името на Хасково и начертахме път, който остана неизминат поради липсата на воля и визия как това да се случи.

  Днес излизаме с ясни цели за подобряване на града ни, с програма от мерки, които искаме да бъдат извършени и с ясното съзнание за това как да бъдат извършени!

  Днес излизаме, за да заявим, че имаме волята да направим града ни по-хубав, имаме визията да направим живота ни по-добър и моралните устои да извършим всичко това!

  Днес програмата ни е съчетание от Вяра и Традиции, от принадлежност към Род и Родина!

  ДНЕС ИЗЛИЗАМЕ, ЗА ДА НАПРАВИМ ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!

  ТОВА КОЕТО ЩЕ НАПРАВИМ:

  I.Социални мерки за семействата и децата:

  1.Да задържим младите семейства в града, като им осигурим среда за развитие и отглеждане на децата им, за социални контакти, култура и работа, чрез програми за развитие и просперитет, и програми за съхранение на българската ни идентичност и читалища.

  2.Да подобрим състоянието на детските градини и училищата, като база и като отношение, както и да въведем допълнителни възможности за извънкласно обучение на децата в сферата на изкуствата и занаятите на територията на училищата.

  3.Да извършим основно разглеждане на гражданските сдружения, които се допускат до социалните услуги, ползвани от училищата и детските градини, и идеологиите, които те прокарват там. Да не допуснем изкривяване на моралните ценности и приоритети според хилядолетната ни национална традиция /джендър образование, ранно сексуално образование и вмешателство в единството на семейството./

  4. Подпомагане на спорта, спортните клубове, обновяване на спортните бази и създаване на нови възможности за спорт на територията на общината.

  II.Мерки за възстановяване на реда и спокойствието:

  5.Да обърнем внимание на кварталите с преобладаващи незаконни постройки и да извършим необходимите процедури за тяхното премахване. Да не допуснем на територията на общината битнически лагери и гастролиращите в тях елементи.

  6. Да изчистим гражданските регистри на постоянно и временно регистрираните на територията на Община Хасково от незаконно регистрираните граждани, като се извърши проверка относно реалното положение на направените регистрации с оглед законовото изискване за регистриране на лицата на местообиталището им в едномесечен срок от преместването им.

  7.Да обърнем специално внимание на възстановяването на реда и спокойствието в кварталите на града и спазването на Общинските наредби, осигуряващи необходимата благоразумна тишина.

  III.Мерки за облагородяването на града:

  8.Да изградим паркинги и гаражи за обществено ползване около блоковите пространства, за да се облекчи трафика на града, тъй като в момента поради липса на паркоместа голяма част от автомобилите се паркират на пътя и затрудняват движението.

  9.Да спрем презастрояването на големите квартали, където масова практика стана да се отдава право на строеж на малкото свободни места обособени като градинки или паркинги.

  10. Да изготвим нов устройствен план на града, с който да се спрат спекулациите и възможността за презастрояване, съществуваща до момента.

  11. Да подобрим инфраструктурата в крайните квартали и вземем на мерки срещу задръстванията в центъра на града.

  12. Да подобрим качеството на питейната вода и водоносната мрежа на града.

  IV.Мерки за икономически просперитет:

  13. Да съживим местното производство и бизнес като единствен сигурен начин за икономически просперитет на общината и нейните граждани. Създаване на програми за подкрепа и развитие на местното производство и местната търговия, както и създаване на занаятчийски и фермерски базари на територията на Общината.

  14.Да съживим пазара на труда и създадем условия за привличане на квалифицирани млади специалисти с достойно за труда им заплащане.


  НА БАЗАТА НА ТАЗИ ПРОГРАМА ИЗГРАДИХМЕ ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ГРАДА НИ, КОЯТО ДА ОСИГУРИ СПОКОЙСТВИЕ, РАЗВИТИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ, КАТО ЗАПАЗИ ИДЕНТИЧНОСТТА НИ!

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС С НОМЕР 34 И НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОСРЕЩНЕМ БЪДЕЩЕТО!

  Купуването и продаването на гласове са престъпления!

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 02.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
  02 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
  02 юли 2020
  Последни новини