От х:

Днес в x:

-3 °C

Най-редкият, почти митичен стек в света (видео)

В света на храненето японската кухня е на другия полюс на западния модел на фаст фуд.

В света на стековете Olive Wagyu е най-рядкия и скъп избор. Отглежани с препечена маслинова каша от шепа земеделци в малък, отдалечен район на Япония, съществуват само 2000 говеда, от които може да се приготви такъв стек. Затова е почти невъзможно да го получите, въпреки цената, а когато е наличен, се разпродава бързо. Толкова е рядък, че е трудно да се намери дори в Япония.

Видеото показва приготовлението на този легендарен стек от Кагава. Обърнете внимание на мраморирането на месото. Експертите и гурме ценителите са единодушни, че именно на него се дължи забележителната сочност на месото от породата Wagyu (Вагю), а вкусът е толкова наситен и необикновен, че изпълва всички сетива и превръща този стек в кулинарен деликатес.

Но освен изключителните вкусови качества, това месо е здравословен и пълноценен продукт, особено подходящ за нискохолестеролни диети. Животните от селектираните породи Wagyu са генетично предразположени да образуват интензивна прошареност, съставът на която е предимно мононенаситени мазнини, особено богата на безценните Омега 3 и Омега 6 мастни киселини.

Измежду японското говеждо Wagyu, най-рядкото от редките е Olive Wagyu, отгледано на диета от маслини, препечени и карамелизирана в традиционният метод Seto Inland Sea. Този конкретен вид Wagyu има най-високи нива на здравословни мазнини от всяко говеждо месо по света със съдържание на олеинова киселина 65,2%. Това е причината за топящата се в устата текстура. Освен това има по-смел умами вкус от всеки друг стек Wagyu, пояснява CrowdCow.

А сега - приготвянето на стек Olive Wagyu в японски ресторант. То отнема по-малко от 10 минути и се извършва пред очите (и камерата) на посетителите на бара, каквато е японската традиция. След това камерата ни показва изключителните качества на месото и как се яде (да, и за това се искат специални познания).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
02 апр 2020
Последни новини