От х:

Днес в x:

Дефиле "Вино и гурме" в Пловдив

За седми пореден път Старият град на Пловдив ще бъде домакин на Дефилето "Вино и гурме". Фестивалът ще се проведе на 8 и 9 май и ще представи прекрасни български вина и вкусни деликатеси. Това съобщиха на специална пресконференция представители на организаторите от "Съвет по туризъм - Пловдив" и община Пловдив.

Тази година фестивалът изненадва с рекорден брой участници, които ще представят своите вина и специалитети в сенчестите дворчета на възрожденските къщи. В 10 от тях ще бъдат разположени всичките 39 участници, от които винопроизводители - 27 с над 200 вида вино, производители на храни и аксесоари - 12. Дегустацията на вината ще става с жетони от по 75 стотинки, които заедно с брандирани чаши и дегустационен комплект ще може да се закупят пред всяка локация.

Дегустационна комисия от специалисти ще определи призовите места в конкурс "Най-умело съчетание на вино и храна". Конкурсът се организира съвместно с Университет по хранителни технологии - Пловдив. Както всяка година, така и сега гостите на дефилето ще могат да дадат своя глас за предпочитаните сортове вина. Чрез попълването на анкетните карти ще бъде определен "Фаворит на публиката" в 4-те категории вина: червено, бяло, розе и плодово.

Официалното откриване дефилето "Вино и гурме" ще се състои на 8 май в 11,00 часа, в началото на Стария град, което и ще даде началото на дегустациите. Тазгодишната фестивална програма е обновена и е с акцент "Матине с "Вино и гурме". В нея са включени още танцовото предизвикателство "Jerusalema", специално организираната разходка из "Вино и гурме", забавната игра "Не се сърди /винено/ човече", особено внимание е отделено на събития, свързани с Мавруда.

Фестивалът дефиле "Вино и гурме" ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки, пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки.

Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на община Пловдив за 2021 г.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини