От х:

Днес в x:

„Михал Мишкоед“/„Зех тъ, Радке, зех тъ!" в Асеновград

ЮНЕСКО и Европарламентът обявиха 2018-а за година на културното наследство. В духа на това послание габровският Драматичен театър „Рачо Стоянов“ посвети своята постановка „Михал Мишкоед“ на първото театрално представление в България.

Нещо повече – пое предизвикателството да реставрира принципа на Шуменското представление, а именно всички роли да се изпълняват от мъже. Музиката и танците са на фолклорна основа, с нови текстове. Всичко е много българско и звучи изумително съвременно.

Историите в тази комедия са две паралелни –  в едната наивният и влюбен до уши Михал се оставя да бъде окраден до шушка от един изобретателен младеж и една алчна старица, в другата попреминалата годинките Мария се кани да роди, а доктор Никола подклажда абсурдните и надежди.

И как ще завършат тези истории?

Ами доста съвременно и доста логично. Смешно, смешно, та чак да ти стане жал.

Комедията на Сава Доброплодни ще може да бъде видяна скоро и на асеновградска сцена. Гостуването е предвидено за 26 септември от 19:00 ч. в читалище „Родолюбие“.

Билетите са на цени 7,8, 9 лева и ще са в продажба от неделя, 15 септември. Ще могат да бъдат закупени след 14 ч. пред читалището.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини