От х:

Днес в x:

Огнен ад на кораб за гмуркачи край бреговете на Южна Калифорния

Тридесет и четирима души са изчезнали при пожар на кораб за гмуркачи край бреговете на Южна Калифорния, до остров Санта Крус. Това потвърди Противопожарната служба на окръг Санта Барбара, съобщи CNN.

"Все още се надяваме, че някой може да е доплувал до брега. Когато се били на котва през нощта, са били доста близо до брега. Трябва да се надяваме, но планираме най-лошия сценарий", каза Майк Елиейсън от Противопожарната служба.

Старши началникът на местната брегова охрана Аерон Бемис каза пред CNN, че пожарът затруднява усилията на спасителните екипи да се качат на борда и да търсят оцелели. Огънят продължава да се разпалва вероятно заради горивото на борда, каза Бемис.

Пострадалият плавателен съд е специализираният кораб за гмуркане "Conception", на който е имало 39 души. Петимата членове на екипажа успяха да слязат, тъй като бяха в основната кабина. 34-мата пътници бяха под палубата", добави Бемис.

"В доклада, който получихме, се казва, че те са хванати в капан от огъня. Пожарът беше толкова интензивен, че дори след като беше изгасен в основни линии, ние не сме в състояние да се качим, разбирате ли, да потърсим оцелели в този момент. Все още е продължава да гори", каза Бемис.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини