От х:

Днес в x:

За 69 463 лева модернизират професионалната подготовка в ПГСС

През тази учебна година ПГСС „Васил Левски“ ще продължи да обновява базата си, съобщава училищния вестник. Още през месец май училището е спечелило финансиране по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.  

69 463 лева е общият бюджет на спечеления проект. С тези средства  ще се оборудва учебната работилница  за професионална подготовка по трактори и автомобили, за която ще се закупят пет демонстрационни макета. Ще се извърши ремонт на  учебните кабинети за практическо обучение в направление „Растениевъдство и животновъдство“.

Ще се закупи транспортно средство за осигуряване на практическото обучение на гимназистите в реална работна среда.

Партньори на училището по този проект са ППКЗК „Единство 94“, гр. Първомай и „Грийнс“ ООД, гр. Първомай, които осигуряват съфинансиране и работни места за практическо обучение на ученици от професионално  направление „Растениевъдство и животновъдство“.

Срокът за реализацията на проекта е от септември 2018 до 30 юни 2019.

Целта на програмата на МОН, по която са осигурени средствата, е материалната база в професионалните училища да съответства на съвременните изисквания на пазара на труда чрез финансово ангажиране както на бюджетни средства, така и съфинансиране от страна на работодателите. Важна цел е и предоставянето на качествена професионална подготовка в реални работни условия и улесняване на реализацията на завършващите ученици на трудовия пазар. По проекта обучаваните ще придобият професионални компетенции в реални трудови условия. Ще се създаде пряка връзка между ученик и работодател.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини