От х:

Днес в x:

Acer пуска смартфоните си през февруари?

Според някои онлайн издания към средата на февруари компанията ще пусне на пазара своята първа smartphone серия.

Това ще бъде първият опит на популярната главно със своите преносими компютри и нетбуци компания да навлезе в този сектор, макар че няма да е изненадващ, след като Acer придоби E-TEN Information Systems, която разработва и продава именно такива устройства.
Според онлайн изданията на osp.ru, смартфоните на Acer ще могат да работят с различни видове безжични мрежи, вкл. тези на мобилните оператори. Според колегите от Engadget пък е известна даже точната дата за официалния анонс на смартфоните на Acer - 16 февруари.


Всъщност засега информацията е доста оскъдна , тъй като от компанията не са склонни да разкриват подробности, но според аналитиците този ход би бил логичен предвид намаляващите приходи от продажбата на РС техника - едно такова нещо би позволило да се компенсират очакваните загуби в сегмента, докато очакванията за световния пазар на смартфони е той да нарасне с 30% до 2011 г.
Acer обаче не е единствената компания, която може да дебютира скоро на smartphone пазара - напоследък подобни съобщения спрягат в тази роля и Dell.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини