От х:

Днес в x:

Самолет катастрофира в Мадрид, над 100 загинали

146 души загинаха в катастрофата на самолет на испанската авиокомпания Спанеър на мадридското международно летище в Барахас, съобщи испанското национално радио.

Самолет МД-82 (Макдонъл Дъглас) на испанската компания "Спанеър", излитащ за Канарските острови, излезе от пистата и се запали, съобщи БТА. Франс прес уточнява, че тези данни не са потвърдени от официален източник.

На борда на самолета, катастрофирал в Мадрид, е имало 172-ма души. Само 26 души са оцелели, съобщи Асошиейтед. Спасителните екипи са успели да ги извадят от самолета, но някои се намират в критично състояние.

"Спанеър" е дъщерна фирма на скандинавските авиолинии САС. От Министерството на външните работи няма информация за българи в катастрофиралия самолет в Испания. От българското посолство в Мадрид правят всичко възможно, за да разберат дали е имало българи в катастрофиралия самолет и ако да, дали има пострадали. Това каза за Дарик говорителят на външното ни министерство Димитър Цанчев. Той каза, че все още и испанските власти нямат много информация за инцидента и затова не се знае и кога ще има яснота дали сред пасажерите е имало български граждани.

Испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро свика извънредно заседание на испанското правителство, за да обсъди най-трагичната самолетна катастрофа в Испания от 20 години насам. Летището беше затворено незабавно и пожарникари с 11 противопожарни коли се опитват да овладеят огъня в самолета. 45 линейки са изпратени на мястото на инцидента.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини