От х:

Днес в x:

10 блондинки с много високо IQ

    Въпреки вицовете, блондинките са даже по-умни от другите. Или поне не са по-глупави, показва последното мащабно изследване на връзката между цвета на косата и коефициента на интелигентност. То е обхванало 11 000 естествено руси жени. Екип учени от Ohio State University установил, че средно IQ-то на блондинките е 103,2. Това е по-висок резултат в сравнение с другите цветове коса - при брюнетките се получило средно IQ 102,7 , червенокосите имали средно 101,2, чернокосите - 100,5. Разликите обаче са статистически пренебрежими, т.е. няма разлика свързана с цвета на косата, що се отнася до IQ. От социална гледна точка обаче, разпространените вицове за блондинки определено не са пренебрежими. Техният ефект може да се нарече дискриминиращ. 

    Коефициентът на интелигентност на средностатистическият човек е между 90 и 109. Над средното са хора с резултат на теста до 119, надарени - до 129, едва 2% показват над 130, а резултат над 150 говори за висок интелект (1,3 на 1000 имат такъв резултат). 

    Ето и 10 известни блондинки с висок IQ:

    Джоди Фостър, която е носителка на две награди "Оскар" за най-добра женска роля в "Мълчанието на агнетата" и "Обвинената". Говори 4 чужди езици. Учила е литература в Йейл, получава научна степен в Университета на Пенсилвания. IQ - 132.

    Мадона. Поп-иконата жъне успехи не само на сцената. Нейното ниво на интелигентност е по-високо от това на Джон Кенеди и Бил Клинтън - тя може да се похвали със 140 точки. Толкова има и Шакира, но не е блондинка...

    Клер Дейнс - 36-годишната звезда от "Закон и ред" е учила психология в Йейл. IQ-тестът й е с резултат 140.

    Никол Кидман дебютира в киното на 14-годишна възраст. Тя има IQ 132.

    Хилъри Клинтън има докторска степен по право от Йейл и IQ 140. За сравнение съпругът й Бил Клинтън има IQ 137, Барак Обама - 148.

    Лиса Кудроу IQ-то на  52-годишната звезда от "Приятели" е 154. Завършила е Васар, един от най-престижните американски колежи. Преди да стане актриса, Лиса прекарва 8 години в научни изследвания по биология.

    Мира Сорвино владее китайски и е завършила Харвард. носителка на Оскар. IQ 140 

    Елизабет Банкс Звездата от "Игри на глада" има диплома от Университета на Пенсилвания и IQ 130. 

    Голди Хун Още едно потвръждение, че интелектът и смехът са свързани Тя е на 70+, изиграла е достатъчно запомнящиу се щурави роли и има IQ 140+.

    Шарън Стоун има прекалено много дадености, които да отвличат вниманието, но звездата от "Първичен инстинкс" има и IQ 154.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини