От х:

Днес в x:

Млади фотографи с безплатни фотосесии за здраве

    Млади хасковски фотографи подчиниха таланта и уменията си в кауза за здраве. Те набираха средства за лечението на  16 годишна хасковска ученичка Ники Ленкова, която се бори за живота си в Турция.

    Илияна Костова, Пейо Бойчинов и Петър Денишев мобилизираха ценно време и скъпа техника за десетки фотосесии на хасковлии и гости на града желаещи спомен от Богородица и камбанарията на Ямача. Мястото традиционно е едно от най-посещаваните в града, като буквално се превърна в „профилно” за Хасково и нарицателно за Града на Богородца. Вместо селфита с андроиди, днешните гости на парка получиха професионално и качествено фотообслужване. Бяха снимани в профил, анфас, заедно и поотделно, пред Божията майка или до други забележителности, а направените снимки се обработваха на място и после ще бъдат изпратени на мейл адрес. Услугата нямаше ценоразпис, защото бе с благотворителна цел. Волно дарените средства се превеждаха на сметката на младата Ники.  Девойката провежда скъпоструващо лечение със страшната болест Рак на костите. Терапията е в клиниката Джон Хопкинс в Истанбул, която може и да е  с репутацията на една от най-добрите в света в борбата с туморите, но всичко в нея се плаща, като примерно един пет-скенер е 4 000 лв. Инфузиите пък се изчисляват  в десетки хиляди. За да облекчат този непосител товар, хиляди хасковлии и хора от страната впрегнаха уменията и финансите си в помощ за детето. Благотворително играха танцови ансамбли, художници продаваха на търг, клиенти на хранителни магазини оставяха рестото и нещо отгоре в специални кутии.

    За чест на сниманите днес на Ямача, нито един не отказа да подпомогне благородната инициатива. Най-малката оставяна сума бе от 10 лв, а някои от моделите оставяха и 5 пъти повече. Били както за "хаир" така и заради майсторлъка на снимащите фотографи.

     Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини