От х:

Днес в x:

Фонд „Земеделие” дава 30 000 лева за изложби на овчарски кучета

Помощта се предоставя на малки и средни предприятия от животновъдния сектор за популяризиране на възможностите и постиженията на българските овчарски кучета, под формата на субсидирани услуги от Българския киноложки клуб (БКК) за Българско овчарско куче (БОК), съобщават от Държавен фонд "Земеделие".

Кандидатстването по схемата за участие в киноложки изложби, сключването на договор между ДФЗ и БКК за БОК и изплащането на помощта трябва да се извърши до 29 май т.г.

Максималният бюджет по схемата "Помощ за участие в киноложки изложби" за 2015 г. е 30 000 лева, като Фонд "Земеделие" финансира до 100% от разходите за участие в изложението на овчарски кучета. Допустимите разходи по тази схема са такси за участие, разходи за път и транспортиране на живтотните, за публикации и уебсайтове за обявяване на събитието, наем на изложбени помощи и щандове и разходите за тяхното монтиране и демонтиране.

Подборът на животните, които ще участват в изложението на български овчарски кучета, се извършва чрез решение на Управителния съвет на БКК за БОК, с което се определя броят на животните, възраст, категория, екстериорни условия, наличие на призове от предишни участия в изложения.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини