От х:

Днес в x:

Идентифицирани са атентаторите от Тунис

Двамата извършители на нападението срещу музея "Бардо" са идентифицирани като Ясин Абиди и Хатем Хашнауи, съобщи премиерът на Тунис Хабиб Есид, цитиран от Франс прес. Според говорител на МВР двамата вероятно са тунизийци. Нито премиерът, нито вътрешното министерство посочиха повече подробности за атентаторите.

 Все още никой не е поел отговорност за нападението. Има засилено полицейско присъствие в цялата страна. Днес ще се състои бдение в памет на жертвите.

 По последни данни 18 чуждестранни туристи и двама местни жители са били убити при терористичната атака в музея в Тунис вчера. Националността на една от жертвите остава неизвестна, стана ясно по-рано от думите на Есид.

 Убити са петима японци, четирима италианци, двама французи, двама испанци, двама колумбийци, поляк и австралиец. Едно тяло все още не е разпознато. Убити били и двама тунизийци, полицай и шофьор на автобус. Нападателите са ликвидирани.

 44 души били ранени, като сред тях са 13 италианци, 11 поляци, седем французи, двама южноафриканци, един руснак, както и шестима тунизийци. Някои от ранените са в критично състояние.

 Това е най-смъртоносното нападение в Тунис след свалянето от власт на авторитарния президент Зин ал Абидин бен Али в началото на 2011 г.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини