От х:

Днес в x:

Блондинка от ПМГ блести с логика на елитен турнир

Йоана Георгиева

Чаровната 9-класничка от хасковската ПМГ Йоана Георгиева спечели 3-то място на супер престижното състезание по математическа лингвистика в Сливен. Турнирът събра над 200 от най-добрите ученици в новата и непонятна за 99 % от хората наука. Най-общо казано това е математически модел за разшифровка и превод на чужди, включително и мъртви езици. Отдава се на хора с висок интелект и логика от 11 по десетобалната система. И на блондинки, но ако са от Хасково и то ученички на ПМГ.

Йоана се състезаваше в най-конкурентната група от 8 до 10-клас. Въпреки жестоката конкуренция, девойката реши безпроблемно всички задачи и заслужено влезе в тройката. Рамо до рамо с нея бяха и съучениците и Христо Христов-11Б, Лилия Петрова- 10Б, Магда Сталева- 9Г, Гергина Георгиева- 8Б.

Това е и гръбнакът на отбора на ПМГ, който ще се състезава на Националният кръг на олимпиадата по математическа лингвистика от 19 до 21 април 2013 г. в гр. Пловдив. Хасковската гимназия е с една от най-многобройните делегации – училището класира за финалния кръг цели 8 ученици.

Г.Христов

Заедно със съучениците си от ПМГ-Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини