От х:

Днес в x:

150-200 лева за рожден ден в детско заведение

150 - 200 лева броят родители, които искат да зарадват с весело парти наследниците си рождения им ден. Цифрата може да набъбне още в зависимост от капризите на децата и финансовите възможности на майките и татковците, както и от броя на малките гости.

Въпреки кризата доста малчугани купонясват на празника си в заведения с обособен детски кът. Собственици признават, че са организирали по три партита на ден.

Скъпото удоволствие включва храната, напитките, както и престоя на хлапетата, за чието забавление и безопасност се грижат детегледачки. Любимите принцеси с кашкавал и шунка струват 2.50 лева броя. Тостът е 3.20 лв., кашуто - 4.00 лева,а сокът- 1.60 лв. Порция хрупкави картофки със сирене е на цена 2.60. Престоят в детския кът също се калкулира. Обичайно едно парти се вихри поне три часа. За това време за всяко хлапе ще се плати по 5 лева.

За сметка на това от заведението разнообразят тържеството с различни игри, съобразени с възрастта на децата. По желание се открива и дискотека.

Понякога празнуващите разсмива клоун, но актьорът е предварително ангажиран и платен от родителите на рожденика.

Ако на купона са поканени и други родители, сметката накрая нараства.

Трябва да се уточни, че тези заведения са предпочитани предимно от деца до 7 години, по рядко се случва там торта да режат хлапета до 11. По-големите предпочитат да се събират на места, където играят боулиг и билярд. Каките и батковците ангажират сепарета в барове и дискотеки.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини