От х:

Днес в x:

РЗИ: Не знаем дали е студено в класните стаи

Секретарят на РЗИ д-р Гоговски

Не знаем дали в класните стаи е студено. Никой не ни се е оплакал. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция на питането на Haskovo.net, дали по училищата се спазва законният температурен минимум от 18 градуса, под който не се допуска учебен процес. Сигнали че в някои училища се учи на по-студено бяха получени в редакцията на сайта от родители и ученици. РЗИ пък е компетентният орган призован да даде обективно мнение дали се спазват изискванията.

Още повече, че от началото на седмицата насвиха незапомнени в Хасково студове, достигащи до – 16 градуса под нулата.

В класните стаи обаче е топло или поне никой не е съобщил противното. А Инспекцията работи по-сигнали, защото физически не и е възможно да проверява наред всички училища. „Надали някой учител или директор ще сигнализира, че в училището му е студено“ изразиха съмнение родители.

От друга страна пък, Регионалният образователен инспекторат в Хасково днес взе решение за свиване времетраенето на учебните часове на 30 и 35 минути. В две общини пък, Димитровград и Ивайловград, кметовете самосиндикално обявиха дървена ваканция заради студовете.

„Свитите часове не са заради студени класни стаи а защото придвижването на децата от другите населени места е затруднено. Те трябва да свършат по-рано за да могат да бъдат извозени обратно“ обясни секретарят на Здравната инспекция д-р Гоговски. Иначе РЗИ проверили всички училища и техните отоплителни инсталации, но МИНАЛАТА седмица. Инспекцията изрази готовност да разгледа всеки сигнал за студ в училище от ТАЗИ седмица. Телефонът за това е

038/ 603 227.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини