От х:

Днес в x:

ГЕРБ дари пари за лечението на болни деца

Депутатът Иван Петров връчва дарението на Светлана Стоева от Симеоновград, за да ги занесе на болното дете

Хасковският ГЕРБ събра и дари 4 хиляди лева за нуждаещи се деца от Хасково и областта. Парите били събрани по време на благотворителен коледен бал на структурата.

1000 лева са събрани и дадени за дневния център за деца с увреждания в Свиленград. С парите ще бъдат закупени уреди за рехабилитация на децата посещаващи центъра. Още 1000 лв е за лечението на тримесечно момченце от село Въгларово. Малкият Драгомиро има онкологично заболяване и е на химиотерапия. Според лекарите болестта е овладяна, но лечението трябва да продължи поне до месец юли, а това изисква пари.

Двегодишната Марая от Симеоновград също е подпомогнато с 1000 лв.В началото на февруари детето заминава на лечение в Австрия. В България нейната болест се лекува само оперативно, но в престижна виенска клиника, лечението е по авангардни безоперативни способи. Днес парите получи общинският лидер на партията Светлана Стоева, която осъществила връзката между нуждаещото се семейство и ръководството на ГЕРБ.

Последните хиляда лева са за баба Зоя от Хасково. Жената сама отглеждала внучката си Айлин, която майката и оставила, като заминала на гурбет в чужбина. Детето е отличничка в четвърти клас в хасковско училище.

Даренията са консултирани с Регионалната дирекция социално подпомагане.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини