От х:

Днес в x:

ТОП10 безплатен софтуер за Windows 7

Време е за всякакви класации. Порталът VOICEABLE класира десетте най-добри open source програми за Windows 7. В разрез с общоприетото схващане, че не може хем да е хубаво, хем да е без пари, списъкът надолу съдържа читави и даже незаменими в някои ситуации приложения. За тези, които не са запознати много-много с идеята на отворения код - нещата са сериозни и разработката им струва доста, причината да идват при крайния потребител за без пари е в начина на финансиране на тези проекти.


10. GOM Player



GOM Player – още един медиаплеър за Windows 7, за  XviD, DivX, FLV1, AC3, OGG, MP4 и H263.

9. Open Office



Open Office, както показва името, е доста мащабен проект за офиса, при това open source, за Windows 7. Включва обичайното – текстообработка, таблици, графики и бази данни

8. ImgBurn


 
ImgBurn е за правене на дискове. Поддържа BIN, CCD, CDI, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG, PDI, както и AAC, APE, FLAC, M4A, MP3, MP4, MPC, OGG, PCM, WAV, WMA и WV.
7. ClamWin
 
ClamWin е антивирусна програма с open source поддръжка. Позволява на потребителите достъп до високи нива на откриване за вируси и spyware, като дава възможност да планирате сканиране на операционната система Windows 7.

6. 7-Zip

7-ZIP е open source програма за компресиране в повечето популярни формати:  ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR, Z.

5. Drupal

Когато опре до системи за управление на съдържанието (CMS), имаме безспорно лидерите на пазара WordPress, както и Joomla. Drupal е една от най-добрите по отношение на персонализация, по една причина - open source.

4. Crystal Dew World

Две приложения са дадени за сваляне freeware: CrystalDiskMark измерва скоростта на черене и писане на диска; CrystalDiskInfo е HDD/SSD инструмент, който поддържа S.M.A.R.T.

3. FileZilla

FileZilla е може би най-добротo приложение за FTP за  Windows 7. Просто и лесно за употреба в безпрецедентна комбинация с ясен и достъпен потребителски интерфейс.

2. Mozilla FireFox

Едва ли е изненада за някого. Mozilla’s FireFox засега е втори след браузъра на Microsoft - Internet Explorer.

1. VLC



Добре поддържан и с доста бързо излизащи актуализации, този мащабен и продължителен проект показва колко далеч и колко добри могат да бъдат нещата с отворен код. Следвайки година след година прогреса на операционните системи, както и иновациите в мултимедията, VLC си остава един от най-добрите плеъри open source и за Windows 7, за всички възможни формати.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини