От х:

Днес в x:

Откриват школски клубове за етническа толерантност

Пет клуба в две школа ще събират 130 деца от различни етноси в извън учебно време. С групите по танци, рисуване и опознаване на различни обичаи ще се подпомага етническата и образователната интеграция на малчуганите от малцинствата. Така началникът на образователния инспекторат по образование Иван Панайотов представи проекта „Рецепти за усмивки“ днес, който учреждението спечели по програма на Центъра за образователна интеграция.

Домакин на първата среща бе ОУ“Н.Й.Вапцаров“ в Хасково, което е партньор на РИО заедно с ПГХХТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Димитровград. Стойността на проекта е 12 000 лева, продължителността му – 1 година.

„ В клубовете деца от различни етноси ще сe учат на толерантност и приемане на различията,ще работят задружно в екип, а учениците от малцинствата ще упражняват българския език“, коментира целите на проекта Панайотов.

Възпитаниците на хасковското училище ще се забавляват в танцов състав „Етномагия“, в „Творческо ателие“ и в „Социална работилница за деца и родители“. В димитровградската гимназия ще бъдат открити два клуба- „Аз и другите“ и „ Информационен център“.

Финалът на проекта ще бележат изработването на сборник „Рецепти за усмивка“, DVD и електронна изложба с материали, събрани от различните клубове.

Христина Котларска

Иван Панайотов представи проекта, който стартира днес
Част от учителите, които ще ръководят клубовете
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини