От х:

Днес в x:

100 незабравими рокли на всички времена

Червена коприна, стратегически разположени златни безопасносни игли, дантела, която стои като орнамент върху сияйна кожа. Да, тези елементи са запомнящи се. Все пак с тях не се изчерпват причините някои рокли да бъдат незабравими в историята на модата.

Тези рокли са забележителни с творческия гений на създателите им. Всички те подчертават женствеността и правят естествената красота на дамите, които ги носят, да блести като скъпоценен камък.

Някои от любимите на света, най-запомнящи се рокли са събрани от модния редактор Хал Рубенщайн в неговата библия „100 незабравими рокли”. Според редактора на списание InStyle, при цялото богатство и разнообразие рокли, тези са емблематични за последните девет десетилетия.

Холивуд, като фабрика на мечтите, е допринесъл много за създаването им. Ето я тук Джулия Робъртс с червената вечерна рокля от „Хубава жена”. Имаме и искрящата в сребърно сияние рокля на Мерлин Монро, с която тя пее „Хепи бъртдей” на президента през 1962 г.

Сватбите на принцеси, и въобще принцесите, също присъстват сред незабравимите - Кралски сватби: Дукесата на Кеймбридж с рокля на Александър Маккуин, 2011 г.

Тук е и „роклята на отмъщението” на Даяна. Така облечена принцесата посрещна деня, в който принц Чарлз публично призна аферата си.

Не може без Кари Брадшоу: Сара Джесика Паркър сред пенещия се тюл с цвят на зелен градински чай в „Сексът и градът ", 2005. Роклята е от Донатела Версаче

Смарагдовата рокля на Кийра Найтли й докара хайка възхищаващи се феновете. Роклята стана такъв хит, че нейно копие бе продадено за 46 хил. долара.

Цял раздел е посветен на Одри Хепбърн, сдържаните линии на Givenchy, Сесил Бийтън и "металните изделия" на Paco Rabanne

Да, всичките тези именити дизайнери са изработили и показали през годините много други секси, красиви и скъпи рокли. Обаче, както казва Донатела Версаче: "На закачалката никоя рокля не е секси. Това е просто плат на закачалка. Дрехите ми оживяват само на жена, която знае как да бъде секси в тях."

По http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2070449/Marilyn-Monroe-Kate-Middleton-The-unforgettable-dresses-time.html#ixzz1flez9nHQ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини