От х:

Днес в x:

Бездомен пес заби Фолксваген в тир

Бездомно куче предизвика катастрофа между български тир и хасковски Фолксваген, малко преди Горски извор, на международен път Е-80. Заради неправилно пресичащото куче, тира набил спирачки, голфа го блъснал отзад и почти влязъл под левия калник. Няма пострадали, само материални щети.

Проскубаният причинител на ПТП-то се изнесло на бегом през близката нива и оставило потърпевшите да си изясняват на висок тон как се стигнало до сблъсъка. Според крайната версия, кучето криволичело по платното, очевидно пострадало от предишен сблъсък. Ошашавено от разминаващи се тирове, животното спряло внезапно в една от лентите. Пътуващият за Асеновград товарен „Мерцедес“ набил рязко спирачки. Фолксвагенът уж бил на дистанция и не карал бързо, но нацелил задницата на тир-а. По тежката кола нямаше и драскотина. Леката обаче бе с такава омачкана предница, че на собственикът му се плачеше. Още повече, че по закон, точно той е виновен за ПТП-то.

Разстроен бе и шофьорът на тира, 27 годишният Георги Недялков. „Първо намалих но когато седна пред гумите ми, почти спрях. Не исках да сгазя животинката. Версията му потвърди и значително по опитният му колега, който бил в кабината като сменник. С нея се съгласи и потърпевшия. До пристигането на КАТ и пътна помощ, движението на международния път в района на Горски извор е силно затруднено.

Г.Христов

Шофьорът на тира, Георги Недялков е доволен, че камиона му няма щети
Не така стояха нещата с Фолксвагена
Инцидентът почти затвори пътя
Пострадалите хасковлии се чудеха какво да правят с колата си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини