От х:

Днес в x:

Прокуратурата погна Станева и Мандаджиева

Нели Станева

Хасковската районна прокуратура е образувала преписка по жалбата на областният управител Ирена Узунова срещу шефа на техническият отдел на общината Кръстина Мандаджиева и временно изпълняващият длъжността кмет на общината Нели Станева. Отправените обвинения към тях са в длъжностно възпрепятстване на изборния процес.

Кръстина Мандаджиева, е спряла да отговаря на телефона си и въпреки подадените надлежно искания от СИК-ове от общината, не е изпратила резервни бюлетини за гласуване. Това доведе до спиране на изборния процес в няколко села от общината. Председателят на ОИК – Хасково Веселина Тенчева е сигнализирала в ЦИК за този проблем, който на практика ограничава правото на хората да гласуват.

След разговор с ЦИК е решено да бъде предаден директно на ОИК – Хасково, резервния набор от бюлетини от Областна администрация – Хасково. ОИК под охрана започна извозването им за Въгларово, Брягово, Козлец и Елена, Гарваново и Родопи.

По рано през деня от общината отхвърлиха тези обвинения, като заявиха, че възникналите проблеми са своевременно разрешени. Факт е обаче, че в сила Въгларово например близо 3 часа е нямало бюлетини и изборният процес е бил спрян. По неофициални данни, част от гласоподавателите там така и не са успели да гласуват, въпреки, че времето за вота е било удължено до 21 часа. От ОИК сигнализираха за подобна информация и в село Криво Поле.

Сигналът на губернаторът е бил подаден до окръжна прокуратура, но той е бил прехвърлен по компетентност на районната. Утре до края на деня ще стане ясно дали има данни за завеждане на производство по член 167 от наказателния кодекс за престъпление от общ характер.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини