От х:

Днес в x:

МВР: 1 кг. тротил е бил заложен в автомобила на Сашо Диков

Извършват се всички видове процесуално-следствени действия във връзка с взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков. Това каза главен комисар Калин Георгиев, главен секретар на МВР, предаде Фокус.

По случая е образувано досъдебно производство.

Издирват се очевидци и свидетели на взрива на автомобила в столичния квартал „Гоце Делчев”.

На място работят екипи на ГДБОП, СДОТО и Столичната дирекция на МВР.

Извършват се процесуално-следствени действия по горещи следи по метода дом по дом. Издирват се извършителите на взрива – каза Калин Георгиев.

Количеството тротил не е съвсем малко, заложен е около 1 кг. взривно вещество, но все още не може да се каже видът му, заяви изълняващият длъжността министър на вътрешните разботи и зам.-министър на МВР Веселин Вучков.

Взривът е бил достатъчно силен, но дали е направен с цел сплашване или с друга ще, все още МВР не може да каже все още, но този акт трябва да бъде строго осъден, категоричен е зам. - вътрешния министър.

Вучков има съвсем бегла информация по какъв начин е бил задействан взривът, но нер пожела да го сподели в ефир.

В 22.00 часа снощи беше взривен автомобилът на журналиста от Канал 3 Сашо Диков пред дома му в столичния кв. "Гоце Делчев" до бл. 259. Няма пострадали. В пряк репортаж от мястото на взрива, Сашо Диков каза - абсолютно никакви заплахи от никой не съм получавал. Той подчерта, че не е пострадал, колата е била паркирана пред дома му и там е станал взривът.

Взривът е бил поставен до предната лява гума, от мястото на шофьора.

Автомобилът е марка Форд Фокус. От взрива са се разхвърчали части от леката кола, която е силно повредена. Счупени са стъкла на жилищната сграда.

Малко след 22.00 часа се чу адски гръм, видях пушек около моята кола, насъбраха се съседи. Дойде полиция - каза Сашо Диков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини