От х:

Днес в x:

Пловдивски колеж с нови специалности, учи безплатно сираци

Заместник-ректорът гл.ас. Иван Петров третият отляво надясно) представи новите специалност в частния колеж

„Спортен мениджмънт“ и „Бизнес информатика“ са двете нови специалности, в които ще приема студенти тази година Колежът по икономика и администрация в Пловдив. Това съобщи заместник-ректорът гл. ас. Иван Петров. За частния ВУЗ може да се кандидатства с писмен изпит, оценка от матура или с издържани изпити в други университети. Останалите специалности, в които оттам обявяват прием са „Бизнес администрация“, „Счетоводство и контрол“, „Финанси“, „Туризъм“, „Маркетинг (реклама и PR)“ и „Мениджмънт на обществения ред“. Колежът има филиал и в Хасково, които се намира в Обединени ученически общежития.

Конкурсните изпити тази година ще се проведат на 4,11 и 25 септември, както и на 2 октомври. Студентите, които се запишат през септември, ще заплащат преференциална семестриална такса от 460 лева и ще получат стипендия от 100 лева.

Курсът на обучение в колежа е тригодишен. Завършилите получават степен „Професионален бакалавър“ и възможност да продължат образованието си и в магистърски програми. Колежът е сключил договори със Стопанската академия в Свищов, Нов български университет и Бургаския свободен университет.

В колежа безплатно се обучават 15 сираци. Без такса учат и деца на полицаи, загинали или пострадали при изпълнение на служебния си дълг, допълни гл.ас. Иван Петров.

Колежът по икономика и администрация в Пловдив е легитимно висше училище. Неговите студенти се обучават в нова и модерна сграда на бул. „Кукленско шосе“ 13. Базата разполага с разгърната застроена площ над 8 хил. кв. м. Нашият е колеж е сред в топ 10 на висшите учебни заведения по реализация на завършилите студенти, каза още заместник-ректорът.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини