От х:

Днес в x:

Прокуратурата погва кмета за фалшиви документи

Антон Попов

Окръжната прокуратура в Хасково е започнала наказателно производство срещу кмета Георги Иванов за престъпление при актуване на терена за мотопистата през месец май тази година. Прокурор по образуваното дело е Антон Попов.

До 17 май тази година мястото се е водело като пасище. На 16 май обаче служба „Земеделие” я преобразува в „мотописта” след писмо от общината от същия ден. „Шефът на Земеделието няма правомощия да променя предназначението на терена, това може да направи само министърът на земеделието”, уточни Попов. „В писмото си кметът дори му пише да сформира комисия, която да направи еди какво си, тоест – казва му какво да прави”, допълни прокурорът.

За фалшивия документ от Земеделието е образувано друго наказателно производство, засега срещу неизвестен извършител, макар извършителят да се знае. На базата на този документ-менте кметът Иванов пък от своя страна е издал акт за публична общинска собственост на терена.

Цялата сага около скандалната мотописта, заедно с много автентични документи четете малко по-късно в интервю с областния управител Ирена Узунова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини