От х:

Днес в x:

Бразилците искат оставката на Дилма

Протестиращите в Бразилия искат оставката на президентката на страната Дилма Русеф, съобщиха местни медии, цитирани от "ПлюсИнфо" и КРОСС.

Около 10 000 представители на различни социални движения, синдикати и селскостопански организации протестират в Бразилия, търсейки по-голяма социална справедливост и адекватна социалнозначима политика от лявото правителство на президентката Дилма Русеф.

"Ние идваме до президентския дворец, за да покажем, че има хора в страната, които не са съгласни с неолиберализма на това правителство", посочиха протестиращите.

На протеста е имало различни представители на социалните слоеве в страната, от селяни без земя, студенти, работници, служители до миньори и др.

"Дилма обогати онези, които вече притежават земя, а забрави тези, които са без земя", огорчено заявили участниците в протеста.

63-годишната Дилма Русеф, която е с български етнически произход, на 1 януари т.г. наследи своя политически ментор Луис Инасио Лула да Силва начело на държавата и обеща, че ще се бори за по-голяма социална справедливост.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини