От х:

Днес в x:

Рибар новобранец закова 62 кг сом на Черногорово

От ляво на дясно, Александър, Николай и Красимир, държат "чудото невиждано"

Абсолютен риболовен рекорд за последните 3 години регистрираха димитровградски рибари на язовир Черногорово. По обед в събота на 23-ти юли, абсолютният новобранец в „занаята“ Николай Георгиев хвана 62 килограмов сом във фирмения язовир на Неохим, похвалиха се от пресслужбата на торовия гигант.

Чудото невиждано както го определиха останалите рибари на язовира, излязло на стръв царевица. Преди това, Николай щедро захранил пак с царевица. Обяснението на врели и кипели риболовци било, че около захранката се струпали много малки риби, които били атакувани от изгладнелия хищник. Любопитното е, че Николай всъщност ловувал за шаран.

Младежът със сигурност нямало да се справи сам с чудовището но на помощ му дошли верните приятели Александър Димитров-Чеха и Красимир Арабаджиев-Кита, също от Димитровград. Те тръгнали с Николай, защото той имал слава на абсолютен кадемлия. Веднъж отишъл на р. Марица, но нямал въдица. Поискал от някакъв човек да му услужи, за да пробва късмета си. Непознатият му дал обикновена пръчка, а после му закачил стръвта, щото Николай не знаел как. След минути, клъвнала арамия, тежаща четири кила и половина. В друг случай, хванал 6 килограмов шаран на първия риболовен излет след зимата.

Николай Георгиев е бивш състезател по борба класически стил. Той е многократен – многократен републикански шампион в категория 60 и 65 кг., докато учеше в хасковското спортно училище. В момента се състезава сезонно в Германия за местният първодивизионен отбор Аахем.

Съботата започнала странно за тримата приятели рибари. В началото на деня, в кордите им се оплел Щъркел. Красимир Арабаджиев обаче успял успешно да откачи птицата и да я пусне на свобода.

Г.Христов

Николай се мъчи да вдигне високия 2.10 м сом
Красимир помага на щъркела да не се мъчи
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини