От х:

Днес в x:

500-килограмова акула скочи в лодка с изследователи

Триметрова бяла акула скочи в лодката на изследователи, които извършват мониторинг на берговете на Мосел Бей в Южна Африка. Учените хранели акулите със сардини, за да наблюдават поведението им близо до повърхността. Чудовището, оказало се в лодката с тях, тежало около 500 кг, съобщи BBC News.

Акулата изпаднала в паника и опитите да я върнат във водата със собствени сили се провалили. Акулите могат да се придвижват само напред, поясняват учените. Наложило се да вдигнат акулата с кран, а докато достигнат до пристанището, акулата била поддържана мокра. Освен това имала и в устата си тръба с течаща вода, за да функционират хрилете и.

След като я пуснали във водата с помощта на крана, акулата била дезориентирана и се наложило да я спасяват втори път, защото скочила на брега. В крайна сметка я влачили на буксир навътре в залива.

Белите акули са на изчезване, има останали само няколко хиляди от този вид. Те са перфекни машини за убиване, снабдени със свръх сетива: наясно са, ако има кръв на живо същество в радиус 4 км. Бялата акула е от най-големите представители от семейството. На дължина може да достигне до 6 метра, а на тегло - до около 2.5 тона. В устата си има над 80 зъба.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини