От х:

Днес в x:

Само националисти на колене пред Ботев

Със стойка "За почест" хасковските военни поднесоха първия венец

Само активисти на националистическата партия „Атака“ паднаха на колене пред паметника на Ботев и така почетоха паметта, неговата и на всички герои загинали за свободна и независима България. Очевидно на останалите граждани, политици и общественици този жест се стори помпозен и прекомерен. Тържествено крачещи под траурните маршове, пред бюст паметника на Ботев венци и цветя поставиха от областна администрация, кметството, лидери на политически партии общественици и граждани. Обичайният жест за поклон пред героя, бе ръка на сърцето и скланяне на глава.

Някои от ревностните патриоти на този ден обаче смятат за уместно падането на колене пред паметта на героите. Жестът е залегнал и във военната традиция.  Съгласно нея, точно този празник се почита с минутка на колене, задължително гологлав, както личи и от вчерашния парад/виж снимка 3/.

Като преки следовници на падналите в битка за свободата и независимост, военните почитат 2-ри юни-по-особено от другите национални чествания. Ботев и другите като него са ИЗЦЯЛО българския актив в народно-освободителната ни борба. Дори и 3-ти март не е.

Тържествено слово изнесе замкмет Венко Точевски. Представителна рота на хасковският гарнизон стоя цял част „За почест“.

Г.Христов

Само активистите на Атака почетоха героя с падане на колена
Почит към Ботев от снощната заря
Венци поднесоха всички администрации и много хасковлии

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини