От х:

Днес в x:

Откриват ремонтираната градина "8 март" след седмица

Обновената сграда на градина "8 март", част от ОДЗ №2

Тържествено откриване на ремонтираната сграда на детска градина 8 март ще бъде направено след седмица, на празника на детето 1 юни. Специална церемония ще събере на едно място представители на Областната управа в Хасково, на Общината, директори на училища и детски заведения, учители и родители. Предвидена е и музикално-танцова програма от малчуганите от ОДЗ № 2.

Освен, че е с нов външен вид и топлоизолация, градината оборудвана за отопление с газ. Почти изцяло е подменено и вътрешното обзавеждане на детското заведение - маси, столове, гардероби за децата, в сградата ремонт не е правен близо 30 години.  

Реконструкцията на бившата градина "8 март"  и ОДЗ "Райна княгиня" се извърши по проект, одобрен от фонд "Енергийна ефектиност". Той в средата на декември м.г., след като се сключен договор с фирмата-изпълнител "Неохим инженеринг". Заради обжалване на процедурата по избор, ремонтите и в двете градини се забавиха с половин година. Общата стойност на реконструкциите възлизат на над 680 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини