От х:

Днес в x:

НАТО бомбардира Триполи

Натовски самолети бомбардираха рано тази сутрин квартала Халат ал Фарджан в югозападната част на либийската столица Триполи, съобщи Ройтерс, като се позова на съобщение на държавната телевизия "Ал Джамахирия".

При нападението били убити седем души и 18 били ранени, съобщи Франс прес, като се позова на агенция ДЖАНА.

"Колониалистите кръстоносци и агресори" изстреляха четири ракети по квартала и разрушиха няколко къщи, се казва в съобщението на "Ал Джамахирия". Твърденията за жертви не могат да бъдат потвърдени от независими източници, посочват Ройтерс и АФП.

НАТО призова цивилните в Либия да пазят разстояние от частите на лоялните на режима в триполи военни части, за да се намали опасността от жертви при нападения на натовски самолети, предаде ДПА.

Генерал-лейтенант Шарл Бушар /от Канада/, който командва международната военна коалиция, участваща в операцията срещу Либия, заявил пред журналисти, че "натовските пилоти полагат извънредни усилия" да намалят опасността от жертви сред цивилното население при въздушни удари.

"Но тази опасност не може да бъде сведена до нула", подчертал генералът. "Цивилните могат да помогнат на НАТО, като стоят колкото е възможно по-далече от военни подразделения и техника на режима на Кадафи. С това те ще позволят на НАТО да нанася удари по тези подразделения и техника с по-голям успех и с минимален риск за цивилното население".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини