От х:

Днес в x:

Марчев бута „веселото село”. Нелегалните цигари - фамилен бизнес в „Република”. Преглед на печата

Фирмата на общинския съветник Златко Марчев ще разрушава днес 15 незаконни постройки в така наречено „весело село” край язовир Ивайловград. Новината е водеща и за двата регионални всекидневника, които я обявяват в заглавия до главата.

Контрабандните цигари – фамилен бизнес в „Република”, пише в другия анонс над главата в „Новинар юг”. Разледването на изданието, илюстрирано със снимки от покупко-продажбата, е на трета страница. Нелегалният „Асос” вървял по три лева. При покупка на стек – лев отстъпка.

Глобиха месарници за костите край „Хисаря”, водещото заглавие на 1-ва. От агенцията за безопасност на храните обаче не обявяват кои са обектите.

12 земеделци си връщат субсидиите, заглавие от 2-ра. Става дума за зърнопроизводители, които ще връщат получените пари за 2009 година. Те декларирали пътища и гори като ниви.

12 бири до обед – сър Мелвин става крал на Черепово, заглавие от 6 страница. В текста става дума за английските семейства, купили имоти в харманлийското село. А 12 бири до обед не са кой знае какво постижение за един почтен англичанин.

Борку карикатури за 2 бона в Крушевац, акцент от 12 страница. За сръбския град днес заминава група от Хасково. Там се провежда сръбският Каунь – „Златна кацига”.  

Хепатитът „изяде” талоните за изследвания, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Вълната от заразени в началото на годината доведе до превишаване на лимитите за талони за изследвания на джипитата. Дефицитът лъсва в края на тримесечието.

Трусове люляха областта, няма разрушения, друг акцент от 1-ва. Става дума за вчерашните земетресения в региона. Най-голямото бе в близост до Симеоновград.

Сбъркана табела упътва към Свиленград, пише още на първа. Текстът е илюстриран със снимка. На нея ясно се вижда как е изписано името на граничния град – „Сивленград”. Срам.

Ежемесечни проверки на транжорни и колбасарни, акцент от 2-ра. Заканите са на агенцията по безопасност на храните. От текста става ясно, че 90 на сто от извърлените край Хасково животински кости са стари. Което пък означава, че досега институциите са спали.

Атака вади кандидат за кмет, става ясно от дописка на втора страница. Информацията е от общинския съветник от Сидеровите хора Тихомир Калинов. Името щяло да бъде голяма изненада, смята той.

47 дела месечно на съдия в Районния съд, темата на 4 страница. Повод за публикацията е годишния отчет на Темида.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини