От х:

Днес в x:

Big brother за нелегалните превозвачи - преглед на печата в Димитровград

Новият брой на димитровградският седмичник "Общински вестник" е вече на пазара. В него четем за идеята на общината да постави камери на възлови кръстовища в града, за да лови шофьорите с нарушения. Биг брадър за нелегалните превозвачи е озаглавена темата на вестника. Освен камери, шест човека ще бъдат назначени на граждански договор. Те ще съблюдават дали по спирките има нерегламентирани превозвачи, информира "Общински вестник".Транспортните фирми от Димитровград и региона са се оплакали от големи загуби, допълва материала изданието.

Главните улици - само за автомобили, под това заглавие димитровградския вестник пише, за забраната на общината по градските улици да се движат каруци. Зам.кметът Христо Колев предупреждава за солени санкции, ако бъде засечено превозно средство с животинска тяга по булевардите.

Още една тема за инфраструктурата е подхванал седмичника. Че димитровградските улици ще са с нов имидж,информира изданието. Това ще стане след като бъдат запълнени дупките по асфалта след зимния сезон. Цялостно рехабилитиране на улици в града ще има през месец май.

16 се престрашиха да протестират, пише в материал на стр.3 "Общински вестник". Става дума за протеста на железничарите от ЖП район Димитровград в четвъртък. По -късно стана ясно, че стачката е прекратена след постигнато споразумение.

За още един протест четем в седмичника. Той е в Сталево и е заради желанието на фирма "Асталди" да развали времен ЖП прелез. Граждански протест в Сталево е заглавието на материала.

С пари от японското правителство ремонтират градината в Меричлери, в петък в София бе подписан договора между Япония и общината, информира вестника. Общата стойност на инвестицията е 35 319 евро.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини