От х:

Днес в x:

Спаска спечели окончателно родителските права

Спаска Митрова е спечелила окончателно делото за родителските права над дъщеря си Сузана. Това съобщиха пред журналисти Митрова и евродепутатът Димитър Стоянов от "Атака".

Вчера адвокат Петър Петров, който беше осигурен от "Атака" да помага във воденето на делата на Митрова, е получил писмо от македонския адвокат Шпенд Девая, който я представлява.

В писмото Девая съобщава, че апелативният съд в Македония е отхвърлил жалбата срещу решението на първоинстанционния съд по делото за попечителство на Сузана, с което потвърждава решението на първоинстанционния съд.

Първоинстанционният съд беше присъдил попечителството на Митрова.

Решението е окончателно и влиза в сила незабавно, с което делото за родителските права върху Сузана беше спечелено от Спаска Митрова, посочи Димитър Стоянов.

Той посочи, че предстои да бъде осъществено пътуване до Македания на Спаска Митрова, където ще бъдат обсъдени следващите стъпки за вземането на детето.

"Това ще бъде в най-кратки срокове – до края на седмицата или началото на следващата седмица", заяви Стоянов. По думите му и родителските права на бащата също трябва да бъдат уговорени и те ще се осъществяват с посредничеството на социалния център в Гевгелия.

"Атака" ще продължи да следи казуса. "Досега имаше некоректно поведение от страна на социалния център. Върху детето беше оказван психически тормоз, когато Спаска имаше своите редовни свиждания – на детето му бе обяснявано, че майка му го оставя, защото не го иска”, заяви Стоянов и уточни, че ще следят тепърва дейността на този социален център.

"Това е успех за каузата на българите в Македония", каза още Стоянов.

Спаска Митрова заяви, че още е развълнувана, тъй като това е борба, която се води вече четири години.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини