От х:

Днес в x:

"Флашко в страната на спамчетата" в Димитровград

Денят за безопасен интернет - 8 февруари ще бъде отбелязан в Димитровград със седмица закъснение, каза от общината. Заради грипната ваканция миналия вторник, честването на този световен ден бе провалено. Идния вторник, 15 февруари на патерица денят ще отбележат в ОУ"Алеко Константинов" с игра под надслов "Флашко в страната на спамчетата". Сред участниците -деца и родители ще бъде и градоначалникът Стефан Димитров, съобщават от местната администрация.

Денят за безопасен интернет се отбелязва за първи път през 2004 г.  в страните от Европейския съюз под патронажа на комисаря на Европейската комисия за информационното общество и медиите. Той се чества в над 60 страни по целия свят и е своеобразен повод за диалог по темите за безопасно поведение в онлайн пространството.
В България денят за първи път такъв ден се отбелязва преди четири години, през 2007 година.

Инициативата Ден за безопасен Интернет е ежегодно събитие, чиято цел е да повиши сигурността и отговорността при употребата на новите технологии, особено сред децата и младежите. Организатор на инициативата е Insafe – Европейската мрежа за сигурност в Интернет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини