От х:

Днес в x:

Редовен секс за високо IQ

Не всеки е склонен да повярва в това, но изследване показва, че с всеки оргазъм човек повишава своя коефициент на интелигентност. По време на оргазъм кръвообращението в организма се извършва с максималната скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига до всички органи, в това число и до главния мозък. А хипоталамусът, който е центърът на управлението на хормоналната система, контролира работата на центровете на паметта и обучението, уверява zdrave.bg

Сексът е удоволствие, за което организмът ни благодари по много начини. Той може да ви избави от безсънието и различни болежки, да подобри общото здравословно състояние и според някои изследвания дори забавя процеса на стареене, мили дами.

Ето неочакваните бонуси, които носи редовният секс:

Подмладява - увеличава количеството на важния за жените колаген, който, както и известно, прави кожата да изглежда по-гладка и еластична. А изработващият се по време на секс прогестерон избавя лицето от пъпки. Според американски изследователи, двойките, които правят секс поне 3 пъти седмично, след 30-годишна възраст изглеждат с 2-3 години по-млади.

Здрав сън - повишеното ниво на хормона окситоцин след секс има силно успокояващ ефект и е добро естествено сънотворно. Всеки знае колко сладко се заспива след секс, довел до оргазъм.

Обезболяващо - преди оргазъм в кръвта на човека се изхвърля окситоцин и под неговото влияние се образуват болкоуспокояващите ендорфини – естествени аналози на морфина. При жените сексът способства и за производството на естрогени, които пък потискат болките, свързани с предменструалния синдром. Такива са резултатите от редица изследвания.

Укрепва имунитета - сексуално активните по-рядко боледуват от грип, настинки и други инфекциозни заболявания. Хората, които редовно правят секс, имат в кръвта си с 30% повече антитела.

Да не забравяме заболяванията, предаващи си по полов път! Само при използване на съответните предпазни средства и добра хигиена те не представляват опасност. От вас и партньора ви зависи също и умението да направите необходимото за постигането на крайния резултат.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини