От х:

Днес в x:

Глад за оригинални културни идеи в Димитровград

Кметът Димитров се надява до 10 февруари да се появят нестандартни идеи, с които общината да кандидатства по този проект

Ново публично обсъждане на идеите за иновативно културно събитие в Димитровград ще бъде организирано на 10 февруари, това каза кметът Стефан Димитров по време на редовното заседание на ОбС днес. На организираната в началото на седмицата дискусия бяха коментирани много варианти за карнавални събития, манифестации, прожекции, еко акции, но нито една от тях не бе достатъчно ясна, смята градоначалника.

Коментарът той направи при гласуването на докладната, с която се дава съгласие общината да кандидатства по ОП "Регионално развитие". Местната администрация ще получи безвъзмездно финансиране само ако предложи нестандартно и креативно културно събитие, което да провокира димитровградчани и гостите на града да се включат в него. То трябва да продължи поне месец и да обедини и забавлява хората, е друго от условията на проекта.

Собственият принос на общината по този проект е в размер на 5% от общата дейност. Идеята е и след приключване на работата по проекта, креативното мероприятие да продължава да се случва в Димитровград и дори да се превърне в запазена марка на града.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини