От х:

Днес в x:

Изработват пана и арт инсталации от боклук

Ученици превърнаха пластмасови бутилки в хранилки за птици. От стари въжета те сплетоха макраме и изработиха предмети за украса, от непотребна хартия създадоха картини и пана. Работилницата под наслов „Дайте втори живот на безполезните неща“ бе открита в Младежки център. В нея ученици от ОУ „Любен Каравелов“ и СОУ“Васил Левски“ събират непотребни вещи и боклуци и създават от тях произведения на изкуството, с които ще украсят дома и училището си.

С творбите си децата ще участват в изложба, която ще бъде открита на 15 март. Авторите на най-красивите и най-полезните предмети от отпадъци ще получат награди.

За учениците от профилираните и професионалните гимназии предизвикателството е още по-голямо. Те ще се състезават в конкурс за инсталации от отпадъчни материали, които ще бъдат поставени в парка пред Младежки център или в дворовете на техните училища.

С работилницата стартира втората дейност „Сливи за смет” от проекта „Нека е зелено” на Младежки парламент към ОП „Младежки център” – Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини