От х:

Днес в x:

Адвокат: Тези 20-годишни момчета ли са наркотрафикантите

Полицаи водят четиримата софиянци в съда в Хасково

„Тези двайсетгодишни момчета ли са наркотрафикантите? Аз знам как изглежда един наркотрафикант. Той кара „Порше Кайен” и има вила за милиони. Тези момчета, изправени днес пред съда, са просто едни наивници”. Това заяви в емоционална пледоария в хасковския съд днес адвокат Веско Георгиев.

Пред Темида бяха изправени четиримата младежи, които бяха арестувани на 15 януари при  акция на БОП Хасково. Наркотикът – 5.5 кг. хероин на стойност 494 000 лв. бе открит в багажа на 21-годишния Георги Захариев на ГКПП Капитан Андреево. Пратката бе проследена до автогара София, където антимафиотите закопчаха и тримата му посрещачи - Даниел Гунчев, Стилиан Джасов и Мирослав Пиралков. Първите двама са на 19 години, Мирослав е на 23 г.

Всички те бяха оставени зад решетките по решение на съда, след като днес прокуратурата в Хасково поиска за четиримата постоянна мярка „задържане под стража”. „Това е пресилено и е презастраховане” отсече адвокат Веско Георгиев. Останалите защитници на момчетата също поискаха да не се приема искането на държавното обвинение. „В показанията си пред разследващите момчетата говорят за Ники Руснака, за Марио, за някакъв Николай Батиков. Къде са те, защо не са изправени пред съда?”, атакуваха адвокатите.

„Всички тези, посочени в показанията на момчетата, са арестувани, мрежата се разплита” обясни за Haskovo.net прокурорът Петър Мидов. По думите му четиримата младежи са били вербувани като наркомулета от международна престъпна организация с база в Нигерия. Задържаният хероин е бил предназначен за наркопазара в Италия. Според обвинението четиримата не за пръв път трафикирали наркотик през границата.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини