От х:

Днес в x:

Паднала мазилка за малко не претрепа деца

Парчета мазилка валяха от сграда на улица Добруджа

Падаща мазилка от къща на улица „Добруджа“ №48 за малко не се стовари върху преминаващи по тротоара деца. За случая сигнализираха преминаващи граждани. Проверката на място показа че става дума за парчета със сериозен размер и тегло, които биха могли да причинят тежки травми ако се стоварят върху главата на човек, камо ли на дете.

Мазилката бе разпиляна по целия тротоар и част от уличното платно. Не става ясно дали е паднала заради вятъра или просто защото къщата е стара. Отчупеното количество мазилка бе от втория етаж на сградата, непосредствено под покрива. Височината от която са паднали късовете е поне 3 метра.

На адреса не открихме никой. По думите на комшии, старата къща се обитава от 66 годишен мъж, живеещ сам. В пощенската кутия имаше писмо адресирано до Байрям Шабанали Иляз. Дали въпросното лице живее на този адрес не успяхме за установим.

Срутването очевидно респектираше минувачите. Учениците от наблизо разположените 3 хасковски гимназии заобикаляха участъка на тротоара и продължаваха направо по пътното платно. Което пък изнервяше шофьорите по натоварената улица. За пешеходците оставяше дилемата или да вървят под падаща мазилка или пред неистово свирещи с клаксони коли. За късмет, в района на Бившето ТМС има два легнали полицая, които принуждаваха колите да намалят ход.

Г. Христов

Тротоарът бе осеян с мазилка
Парчетата бяха със сериозен размер
Учечениците от близките 3 гимназии слизаха на платното за да заобиколят участъка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини