От х:

Днес в x:

14-годишен преби 8-годишна заради плач

Побоят е станал в телевизионната зала на Дома

14-годишният Станимир Захариев от дома за сираци Асен Златаров нанесъл сериозен побой на 8-годишната Мима Радева също от дома, защото плачела и му пречела да гледа телевизия. Инцидентът е станал около 17 часа вчера. Днес детето бе  освидетелствано от съдебен лекар. Има синини на лицето, врата и едната ръка. Няма нищо счупено. Сигналът е бил подаден устно от училището на Мима "Кирил и Методи" и писмено от ръководството на "Асен Златаров". Местни социални работници са направили оглед на място и подготвят доклад за ситуацията. След него ще се реши дали побойникът да бъде преместен в интернат.

Станимир е с девиантно поведение, обясни директорката на дома Невена Желязкова. Момчето има наказание  за кражба от местната комисия за борба с противообществените прояви. Било записано в спортното училище, после било преместено във СОУ „Васил Левски“.

За самия инцидент има оскъдна информация. Момиченцето плачело в стаята си и Станимир по заръка на възпитателката си, трябвало да я заведе до телевизионната зала в дома, за да се успокои. Малката обаче продължила да плаче. Тогава той я наложил със шамари според едни, с юмруци според други. По стечение на обстоятелствата по това време в залата е нямало възрастен човек. Заради хубавото време, възпитателите са били на двора с повечето от децата. По принцип спречкванията в Дома не са рядкост и възпитателите са там където има струпване на деца.

Утре ще бъде взето решение какво ще се прави с побойника. Засега потърпевшата Мима е изолирана от него.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини