От х:

Днес в x:

Турската мега-звезда Таркан с родопски корени

Таркан

  Турската мега-звезда Таркан е с родопско потекло. Той е потомък на българомохамедани, изселили се в Турция, а по късно емигрирали в Германия. Това разказват пред Кърджали бг вести  членове на Дружба „Родина” от Кочан, Гоцеделчевско. Коренът на майка му Незе е от село Црънча, Смолянско, а на баща му Али от Туховица. Таркан,чиято фамилия е Теветоолу е трето поколение емигрант. Роден е на 17 октомври 1972 г. в Алзей,Германия, където родителите му се преселили. В Кочан има втора братовчедка-Ани Заимова. Редовно и праща дискове и касети със свои албуми. По време на концерта си в София Таркан запазва стаи за своите роднини от България в хотел „Принсес”. Ани обаче пропуска златния шанс да види на сцената братовчед си защото се разболява тежко.

 Първият концерт на Таркан в страната е през 2004 г. в София, когато идва като рекламно лице на турската компания Опет-Айгаз.

  Таркан е най-изявеният турски изпълнител на 90-те години. Той без усилия поддържа своята популярност. Всеки сингъл, който издава от 1992 г. насам влиза в топ 40 и го крепи на върха. Много от хитовете му са се превърнали в поп стандарти. Носител е на наградата за най-продаван източен изпълнител. Смята се за първият музикант интегрирал Турция на труднодостъпната територия на европейския музикален вкус.

Преживява хиляди скандали. Най-големият е свързан с желанието му да избегне военната служба в Турция. Тази година бе арестуван за притежание на кокаин. Дълго време е най-одумвания човек в шоу бизнеса-темите варират от политическите му убеждения до шоубизнеса. Бе замесен в афера и с русокосото изкушение Цветелина Янева.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини