От х:

Днес в x:

Шеф на пожарна-почетен гражданин на Свиленград

Вътрешния министър Цветанов поздравява Валентин Ангелов/дясно/ при завръщането от Русия

Шефът на свиленградската пожарна Валентин Ангелов ще стане първия пожарникар в България, който е обявяван за почетен гражданин. Огнеборец №1 в митничарския град ще получи почетния си знак утре от 17.30 часа на пищна церемония по повод денят на Свиленград-5-ти октомври.

Признанието идва след като Ангелов се справи отлично с командването на български контингент от 95 пожарникари, които гасиха гори в подмосковието. Веднага следр успешното потушаване на пожарите, той бе награден с медал от губернатора на московска област, а на връщане в България и от премиера-колега Бойко Борисов.

Освен за работата си в гасенето на руските пожари, Ангелов ще бъде почетен от свиленградския общински съвет и за цялостен принос в опазването на южния град от пожари.

Валентин Ангелов работи като редови пожарникар от 1982-ра година. 10 години по-късно е произведен в началник на свиленградската пожарна. От тогава неизменно заема длъжността. Освен в гасенето на пожари, местните огнеборци са известни като едни от най-добре представящите се в страната в пожаро-приложните спортове. Тамошната служба успешно работи и с децата. Ученическия отбор на Свиленград тази година спечели златен и сребърен медал на националните финали в пожарните спортове.

Г.Христов

Свиленградската пожарна е №1 в региона в пожароприложните спортове

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини