От х:

Днес в x:

Спортинг унизи Левски

Левски не успя да наруши традицията в Португалия да получава минимум три гола в иберийската страна.

След като досега в историята „сините” бяха губили с 2:3 от Бенфика и с 1:3 от Боависта, днес те допуснаха 5 гола в своята врата, предаде Novsport. Тимът на Ясен Петров бе разгромен с 0:5 от Спортинг (Лисабон), както през 2006 г. от Барселона, когато Станимир Стоилов отново заложи на офанзивен стил. Левскарите направиха грешка като тръгнаха да се надиграват с по-силен съперник и закономерно бяха разбити на „Жозе Алваладе”. Най-вече вратарски грешки на Георги Петков бяха наказани от безмилостните лисабонски лъвове.

През първата част Левски, който играеше открито, допусна две попадения, дошли от центрирания. В началото на втората Спортинг отбеляза трети гол, а разстроената игра на гостите доведе до нови две попадения в тяхната врата.

Началото на мача бе двуостро. Потвърдиха се думите на ръководството на Левски, че гостите няма да играят затворено. Още в 3-ата минута Гара Дембеле получи пространство пред наказателното поле, но не успя да уцели добре топката, която излезе в аут.

В 28-ата минута Вукчевич развинти Минев, но шутът му мина над гредата на Петков.

Две минути по-късно Маниш подаде към Пощига, който излезе очи в очи с Петков. Жоро обаче успя да избие в ъглов удар, от който домакините откриха резултата. Карисо бе оставен непокрит на близката греда и с глава прониза стража на Левски за 1:0.

Левскарите не се стъписаха особено и се опитаха да застрашат по някакъв начин вратата на Патрисио, но бранителите в зелено-бяло неутрализираха Дембеле.

Така се стигна до 43-ата минута, когато Спортинг удвои аванса си, а Георги Петков беше с основна вина за втория гол във вратата му. Вратарят на Левски не се намеси убедително при поредно центриране и Маниш с глава прати топката в мрежата.

Лисабонските лъвове се оттеглиха на почивка с преднина от два гола, без да налагат някакъв натиск през първата част. Левски пък разчиташе предимно на центрирания, които не можеха да затруднят отбраната на Спортинг, Дарко Тасевски се губеше, както обикновено напоследък, а в защита грешките на „сините” позволиха негативния резултат.

Осем минути след подновяването на играта Спортинг стигна до трети гол. Попадението дойде след ново центриране в наказателното поле на Левски. Перейра изсипа топката, Пощига свали към Саломао, който бе оставен непокрит, и с помощта на гредата отбеляза за 3:0.

В 61-ата минута Пощига произведе страхотна бомба, която разстреля Петков – 4:0.

Минута по-късно Вукчевич тресна страничната греда.

Играта на Левски тотално се разстрои, а Ясен Петров извърши смени, които допълнително усложниха организацията у българския тим.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Спортинг заби пети гол. Фернандес се възползва от лошо изчистена топка на защитата и останал сам срещу Петков прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата му.

Две минути преди края младият талант Александър Киров, който бе влязъл на смяна, отбеляза прекрасен гол, който обаче не бе зачетен поради чиста засада. Въпреки това феновете на Левски трябва да са доволни от развитието на нападателя.

Така закономерно Спортинг напълни кошарата на Левски, чийто треньорско ръководство трябва да си вземе сериозни поуки от този мач и да се постарае да не допуска същите грешки занапред. "Сините", които бяха в жълто днес, пък прекратиха добрата си серия от 7 поредни победи.

Равенството 1:1 в другия мач между Гент и Лил е добре дошло за Левски, които остават на третото място в класирането с 3 точки. Лидер е Спортинг с 6, а зад българския отбор с по 1 точка са Гент и Лил.

На 21 октомври Левски гостува на Лил, а Гент приема Спортинг.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини