От х:

Днес в x:

Забранена реклама на магически талисман

На Острова забраниха рекламата на магическите амулети The Circle of Raphael (CoR ). За това бе достатъчно един човек да се оплаче в Комитета по рекламни стандарти на Великобритания (ASA)

Тази единствена жалба поставяла под съмнение магическите свойства на амулета, изброени в обява в списание. Там се казвало, че талисманът на "седемте ангели" осигурява на собственика си "божествена защита", успех в любовта и отношенията, финансово благополучие, късмет в хазарта, здраве, напредък в кариерата и щастие.

„Производителят” CoR отговорил, че никога не е получавал оплаквания. Напротив даже, експертите в талисманната магия подчертали, че са продали хиляди такива амулети и имат писма от клиенти, които потвръждават магическото им действие. CoR била готова да върне парите на всеки недоволен клиент, ако предяви претенции до 60 дни след покупката.  

Британският регулатор ASA счел, че CoR не е представила доказателства за ефективността на амулета и постановил, че рекламата е заблуждаваща и не може да се появява в този си вид на страниците на списанието.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини