От х:

Днес в x:

Mercedes с деветстепенен автоматик?

Всъщност заглавието далеч не ви лъже – според най-новите данни в медиите Mercedes-Benz действително планират да създадат деветстепенна автоматична скоростна кутия.

Автомобилният производител в момента е в процес на създаване на новата трансмисия, която би трябвало да бъде ползвана с малко по-големичките двигатели.

Информацията идва от сигурен източник от Mercedes-Benz, който е разкрил пред специализираното автомобилно издание Autocar, че новият дизайн за трансмисията ще предлага значителни подобрения не само по отношение на разхода на гориво, ами и при емисиите на СО2. Най-близките конкуренти от Audi, BMW и Lexus вече използват свои осемстепенни дизайни, като някои имат и по-бързи варианти с два съединителя.

И ако трансмисиите с два съединителя могат да превключват по-бързо от автоматиците, а освен това са и по-ефективни, то защо Mercedes-Benz биха се захванали със задачата да правят деветстепенен автоматик? Това се дължи на факта, че конвенционалните автоматици имат значително предимство спрямо трансмисиите с два съединителя – те са по-леки, по-надеждни, не толкова сложни и по-евтини за производство.

Но добавянето на още една предавка не е толкова лесно, като изглежда малко вероятно от Mercedes-Benz да продължат с добавянето.

Според някои източници девет предавки са максимумът, който е технически възможен и който е удобен за един водач.

Разбира се, на този етап всичко са спекулации и от Mercedes-Benz тепърва предстои да потвърдят данните.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини