От х:

Днес в x:

Чакат 20 млн. от винетки за 45 дни на Капитан Адреево

Росен Плевнелиев наблюдава как се проверяват стикерите на излизане от страната

Очакваните постъпления от винетни стикери на ГКПП Капитан Андреево за периода 15 юли-30 август, са 20 милиона лева. През пиковото време за трафика през пункта ще минат 1.5 – 2 млн. автомобили. Това каза днес пред журналсти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той пристигна на границата да инспектира продажбата на винетки. Заедно с представителите на останалите институции, ангажирани с проблема, бяха обсъдени и мерки за подобряване на организацията.

„До дни ще се монтират и табели, които да улесняват пътниците. Искаме да направим такава организцация, че ако човек пристигне в 3 часа през нощта, да може бързо и лесно да си купи винетка или да обмени валута“, каза още министърът.

По думите му вече се забелязва увеличение на приходите от стикери. За седмицата от 1 до 7 юни те са били 100 000 лв., а следващата – 7-15 юни, вече са 150 000 лв. Това се дължи на увеличаващия се трафик“ отбясни Плевнелиев.

Той допълни, че за първите шест месеца на тази година в цялата страна от винетки са събрани 150 млн. лв., докато през цялата 2008 г. те са били 200 млн. Повече по темата в нашия видеорепортаж ТУК

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини