От х:

Днес в x:

Полицаи се надстрелват с журналисти

За местното ФБР пистолетът бе като детска играчка

30 полицаи от хасковското районно управление на МВР се надстрелваха с отбор журналисти по повод днешния ден на отворените врати, обявен от полицията. Стреляше се с любимия другар на българския полицай- пистолет „Макаров“ на традиционната за отстрел на бандити дистанция-25 метра. Стрелбите бяха по повод 131 години от основаването на родната полиция.

Професионализма на сините униформи бе безспорен, 10-ките падаха една след друга. За да изравнят донякъде шансовете, някои от най-добрите стрелци гърмяха само с една ръка. Попаденията от капризния „Макаров“ зависят от стабилността, затова обичайния хват е с две ръце.

Пишещите братя компенсираха с ентусиазъм и хъс. Няколко седмици и една осмица бяха най-добрите резултати за репортерите. Останалите куршуми бяха изпратени да преследват гаргите. Някои колеги заподозряха деликатен „саботаж“ от страна на униформените. Част от пистолетите бяха нагласени да бият в центъра, други даваха точни попадения ако се прицелиш в основата на мишената. На подобна уловка жертва стана и представителят на Haskovo.net. Той уцели 7-мица в първите си изстрели, но после повлиян от кашишкото си минало, насочи попаденията според характерния за калашника прицел – в основата на мишената. Оказа се обаче че пистолетът бие център. Куршумите логично се разминаха с целта.

Цивилно-униформени, полицаите бяха безгрешни на рубежа
Журналистите пристъпиха заканително към рубежа
Вкараха много хъс.....
...и настроение.....

Накрая журналистите поздравиха полицаите. И им се заканиха че ще ги „скъсат“ на утрешния картинг, който ще се състои на пистата край старото пловдивско шосе. Ако надпреварването стане като надстрелването, ги каним на състезание по надписване, обладани от спортен хъс се заканиха репортерите.

Г.Христов

Но накрая омърлушено брояха /липсващите/ попадения
Оператор сравнява "тежестта" на работните инструменти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини