От х:

Днес в x:

С висок бал - в Езиковата, отличниците в ПМГ

Кандидатката за Езиковата Мария Василева от "Климент" ще трябва да почака второто класиране. По първо тя е приета във ФСГ

Седмокласниците с високи балове повсеместно избират хасковската езикова гимназия „Асен Златаров“ видя haskovo.net от данните за първо класиране за профилирани и професионални гимназии. Най- предпочитани са специалностите Английски с немски и Английски с испански. Баловете за там са между 33 до над 34. В сравнение с миналата година, по скромен е интереса към димитровградската езикова „Иван Богоров“. Засилен е интереса обаче към математическата гимназия в бригадирския град. Доста от желаещите за там са с бал 33 и повече.

Голям е интереса и към хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. За пореден път натам са се ориентирали най-добрите ученици. Един от трите кандидат-гимназисти с пълни шестици от приемните изпити Тенчо Тенев от хасковското ОУ Христо Смирненски, е избрал Информатика с Английски. Момчето е и с най висок бал от над 2 хиляди седмокласници в региона- 35.946. Вторият най-висок бал Лиляна Петрова от ОУ „Иван рилски“ е избрала същата специалност за която едва ли ще има проблеми предвид резултата и 35.732. Информационните технологии с английски са най-оборотната специалност за които баловете по правило са около и над 34.

Само третата пълна „шестица“ от изпитите, Десислава Колева от СОУ“Васил Левски“ Хасково, е избрала ГПЧЕ, въпреки че отличната и оценка бе от изпита по математика. Девойката е записала английски с испански език.

Седмокласниците, които не са класирани по първото си желание, а по по-нататъшно, могат да подадат молба за второ класиране. През това време училищата в които са приети им пазят местата. Молбите се приемат до 30-ти юни. Второто класиране става факт на 1-ви юли.

Г.Христов

Пред "стената на плача" тази сутрин бе напрегнато

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини